Cube Try Test Click...

Friday, December 10, 2010

Donut..lembut Dan Sedap Di Makan..Ahaks..

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers.

Tajuk entry tuh cam nak share resepi jek..tapi bukan kali nie yee..tak buat donut pun sebenornya..citenya malam tadi pas balik dari bawak adam gi clinic..tersempatla tengok cerita Donut kat Astro Ria tak silap..pelakon2nya macam Sheila Rusly..Fizz Fairuz..si Norman Hakim..tuh jelah yang nampak..sebab tertengok dah last last story da mory...
Bukan nak cakap pasal jalan cerita ke hape..sebab tak tau cerita pasal apa..yang banyak disebut pasal donut-yang-lembut-sedap-dimakan-hehe...saya cuma tertarik dengan skrip fizz fairuz yg menyebut 'satu jari kita menuding ke arah orang..4 lagi jari menuding ke arah kita' .. dua kali saya dengar fizz fairuz cakap macam tu...kata2 sangat mengesan..
Mesejnya dapat diterima dengan jelas..janganlah kita asyik nak nak menuding jari ke arah orang lain..sibuk mencari kesalahan orang lain..membuka aib diri orang lain..mengutuk ..mencaci orang lain..janganlah kita asyik sibuk mencari kekurangan org lain sedangkan diri kita sendiri belum tentu sempurna..bahkan jauh dari sempurna..
Sebagai manusia..kita sepatutnya berbaik2 sesama manusia lain..jangan bersangka buruk..sekali bersangka buruk dengan orang..seribu kali orang bersangka buruk dengan kita..
Just Saying...

4 comments:

Anawahid said...

btol2... mmg lawak citer tu... hehehe

Mommy 2 Imans said...

Anawahid - saya sempat tengok yang last2 tu je..x tau kisah sebenarnya..:) heehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

DONUT? fifey suka itu sgt2...heee.:D

Mommy 2 Imans said...

fifiey - yerla..lagi2 dari JCO n Big Apple..heheh