Cube Try Test Click...

Friday, January 14, 2011

Emosi Jiwa..

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Hari hari buka surat khabar lama yang ada cumalah kes dera yang semacam tiada berkesudahan..


Hari ni pulak kes ibu menumbuk anak berusia setahun..wah..sangat senang untuk berlatih tinju sekarang ya..tadah saja muka anak anda yang comel itu..


Hari hari mesti ada kes dera..kenapa manusia-manusia ini sangat dengki dengan makhluk Allah yang sangat comel ini...? Kenapa sampai tiada langsung rasa belas dengan mereka yang tidak tahu apa2 ini..? kenapa ? kenapa? kenapa? Haa..tengok..kan saya dah emosi..bila sudah emosi mulalah rasa nak menumbuk sesuatu..tapi ingat ya..saya bukan seperti kamu yang kaki pendera yang sanggup menadah muka anak sendiri untuk ditumbuk..untuk dicekik..untuk diketuk..untuk diterajangg..tidak...itu bukan saya..bukan juga ibu ibu penyayang diluar sana..itu cuma kamu..si kaki pendera..


Saya semacam sudah tiada hati mahu membaca surat khabar..rasa hati benar2 terdera melihat kanak2 tidak berdosa yang didera oleh sang pendera yang mati jiwa..


Walaupun tiada hati mahu membaca surat khabar tapi mata menjeling juga..tapi jelingan semalam juga menyakitkan mata dan jiwa..kisah rajuk si bipasha sendu dek keterlanjuran boyprennye bercuti cinta bersama sang hot mama pun boleh jadi front page akhbar..tak tahu lagi nak cakap apa..cuma..


Kesian..


World need more love..not hate..


*demam tolong ingatkan aku belum kebah*

Oke..thank you

6 comments:

ieda said...

akak setuju dikk .. dah mana perginya nilai kasih sayang .. anak sendiri .. darah daging sendiri .. masa siksa x rasa ker betapa sakitnya melahirkan , menanggung sakit berpantang , merasa sakit dlm kandungan ?? huhuh

nanonano said...

salam kenal kak,
itulah smlm tgk muke depan metro psl budak kene tindu smpai buta tu,
xcited nk bace,
bile bace tittle pun dah sebak,
trus xjd bace,
tringat ank kat rumah..
mcm dpt rasa kesakitan budak tu same, :(

Shira said...

hello sis anna. thnxx 4 view my blog ysterday. i setuju dgn akk.coming up i akan jd guru tadika. i dunnoe whts going on next generation.anyway ur kid comell sgt2 sish! ;)

Mrs. Asida said...

hmm sekarang kes mcam2.. sabarjelah :(

"Org yg tidak pandai memberi/menunjukkan kasihsayang, dia juga tidak layak menerima kasihsayang itu".

Mommy 2 Imans said...

sis ieda - iyela sis..sakit hati kan owang cam nie..geram sungguh..
nano - salam kenal juga..itula..macam takde akal maknya tu..
shira - good luck ya jga budak2 kecik nie..banyak cabaran..thanks juga..budak2 semua comel..:)
asida - yerla..banyakkan bersabar..tapi kesian kan..tak sanggup rasanya tgk..

adianiez AIDA said...

aida paling tak faham org bleh dera budak tau. da confirm la budak tu tak faham. tak cukup akal lagi. nape la diorang jadikan budak tu as mangsa keadaan??? tak ke kesian tgk budak tu???? takde iman agak nyer...