Cube Try Test Click...

Monday, January 3, 2011

Entry Mood Tak Semenggah...

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Oke..mood saya sangatlah tidak semenggah sekarang ini..

Layan pics dulu..


Tempat Damia dari jam 8.45-1.00 untuk selama dua tahun ini..

Ini bukan anak dara saya..
*credit pic kepada empunya badan yang comel*

En. hubby menunggu anak daranya keluar untuk play time dgn tabahnya..padahal dah terlebey taim..anak playtime ku.l 10 lebey..dtg kul 11 lebey..aduhaii..silap timing..

School bags yang bermacam wajah katun...

Good morning teacher..

Ini juga bukan anak dara saya..sesi pujuk memujuk..uhukk..

Class Damia Iman dibelakang pokok itu..hu hu

Back from school..baju dah mcm uniform skolah yg baru dpt tadi..mu ha ha..
Melalak sbb tak dpt tgk chungginton..kesiann...


Oke..sekarang tau kenapa  mood saya tak semenggah..?
Ya..kerana tiada satupun pic anak dara saya on first day di kindy..sangat sedey+sayu+kuciwa+hangin bercampur2 la..jadi carca marba..kalau campur tolak tambah..dah jadi cam bubur caca..oke..mengarut..

Kisah disebalik kejadian menyayat hati adalah sangat2 menyentuh perasaan dan perasan..Pagi tadi bangun dengan penuh semangat lebey sikit sebab hari pertama nak antar Damia pegi kindy..membuak buak perasaan tu sukar nak diluahkan..ayat tak boleh blah disitu ya..

So..gorengkan mia roti telur..masukkan lam bekas..kejutkan mia tuk mandi jam 8.00 pagi sambil Adam mengamuk2 mintak didukung sebab dia masih datang bulan flu + batuk2 semua..jadi moodnya masih tak menentu..wahh..sungguh mencabar cabaran kali nie..tak taula lepas ke tak untuk ke cabaran yang seterusnya...oke..anda ada 60 saat..hu hu hu

So babahnya terpaksa sukarela siapkan mia sementara Adam masih mengamuk tak hengat..dah siap2 semua pun dah pukul 8.40..so dengan gelabahnya bawak Adam yang masih tak menentu masuk keta..owh owh..terlupa bawak camera..hubby dah hangin dahh..cepat2 lari masuk rumah..amik camera besar gedabak itu dan terus ke school mia..

Sampai sana keta dok berderet2..parking la jauh sikit dengan bawak Adam yang tak berhenti mengaruk..aduhai..sungguh mencabar minda..dengan kelam kabut itu..camera besar gedabak itu tertinggal dalam kereta..*nangis*..saya pun takde mood nak snap pic dah sebab Adam asyik mengaruk...lepas register mia..tinggalkan dia n pegi bawak Adam ke clinic..nasib baik Damia boleh bawak diri..

Lepas dah settle Adam n balik rumah tidokan dia..then terus pegi balik school mia..harap2 dpt jumpa dia masa rest n play time..tapinya tersalah timing plak..kelas mia dah abis waktu play time..jadiknya tak dapat lah jumpa kejap..itu yang dapat amik pic bebudak yang 5+ tengah main kat playground..hu hu..sangat sedihh..

Kesian kan..

*sila jawab ya untuk menyedapkan limpa hati mamanya Damia*
*Lepas nie kena beli camera kecik supaya tak perlu usung DSLR camera besar gedabak itu ke acara adventures seperti ini*

Sekian .. terima kasih..

2 comments:

adianiez AIDA said...

aida juga tak de pic syuhada 1st day gi kindy semalam. terlupa nak snap.

erienz said...

sronk tgk budak2 gi sekolah...