Cube Try Test Click...

Monday, January 10, 2011

Kata Orang ..

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Kata Tok Munah : 
'Ukur baju di badan sendiri'

Contoh ayat dari Tok Munah :
"Itulah ngko..orang nak pakai henbek lb..apa namanya lv..haa..ko pun nak pakai..orang nak pakai coach..ko pun nak pakai..coach leman tu ada..ko tak nak..orang pakai burn my wallet (baca : BMW)..ko pun nak jugak..tak nak kalah..skang sapa susah..aku jugakk..asai takde duit..dok ngadap ngan aku..lenkali 'ukur baju di badan sendiri'..jgn bedal aja.." kata tok munah pada cucunya sepiah dgn nada sinis..*agak moden tok munah ini*

Kata Wak Leman : 

'Jangan Main Api..Nanti Terbakar Diri'

Contoh ayat dari Wak Leman :

"Dari dulu lagi aku dah cakap ngan kamu sudin..si melah tu jangan ko kacau..dah jadi tunangan orang tu..banyak lagi yang masih hawt kat luar sana..si bipasha sendat ada..itu si comel nya bekas lu pikir sendiri pun ada..ko tak nakk..nak jugak si melah tu..sekarang siapa yang susah..dok menggelabah takut hempuk dek tunangnya melah..aku dah kata dah..'jangan main api..kang terbakar diri'..degil betull.." leter Wak Leman pada anaknya si Sudin..

Kata En. Mail :

'Kalau Takut Dilambung Ombak..Jangan Berumah Di Tepi Pantai'
Contoh Ayat En. Mail :

"Aku tak paksa ko join bisnes aku nie..tapi wa cakap lu..baru sebulan aku join..duit berkepuk2 masuk lam akaun aku..tuh yang aku bergambo ngan duit berkepuk letak lam facebook tuh..macho giler derr..tapi itulah..bisness ni banyak risiko..ada pasang surut..lu kena berani ah..kalau takut2 susah ah..bak kata orang dulu dulu 'kalau takut dilambung ombak..lu jgn berumah tepi pantai bro' kata En. Mail penuh semangat sampai berpeluh menitik ke dahi..ha ha..

Kata mamanya bini popeye :

'Kalau nak lintas jalan..pandang kiri kanan kiri dulu..baru lintas..jangan jadi cam ayam..main lintas jek..tak pandang kiri kanan..'

Jawabnya bini popeye :

Memang la ayam lintas jalan tak pandang kiri kanan..sebab mata dia ada kat kiri ngan kanan..'


*pic ehsan encik google*


Oke fine..sekian terima kasih.. 




5 comments:

Citarasa Rinduan said...

salam ziarah.......

suka dgn blog kamu.....terus nak follow kamu..

tang entry nie...kita kena ambil sempadan..kalau rasa okey boleh buat panduan..
kalau tak menyesatkan..kalau sebaliknya...faham-faham..

Umi said...

comel ye ayam tu... hehee..

Chempaka Aziz said...

mmg lah manusia ni tak puas aje dgn apa yg ada.selalu tgok yg dekat org tu bagus sgt wlpun pd hakikatnya klu benda tu dapat kat kita tak tahu lagi baik buruknya...mcm2 kan..

Chik Na said...

chik na pun peminat baru yr blog..

Mommy 2 Imans said...

C-R -:) thanks ya..blog merapu je nie..

Umi - tula..buat rendang sedap tu..hehe

chempaka - manusia memang tak penah puas..kena belaja ckit2 menerima keadaan..:)

chik na - thanks ya..:)