Cube Try Test Click...

Monday, February 21, 2011

Bagai Layang Layang Terputus Tali...

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Hepi sunday semua walaupun dah masuk monday...semalam Sunday..we and da kids pergi tengok Festival Layang Layang Sedunia dekat Pasir Gudang..

Punya la ramai umat manusia..fuhh..dengan panas yang usah nak cerita..dengan da kids yang buat perangai lagi la tak payah cerita..dengan anak anak muda yang menghisap rokok hembus dekat muka anak anak kita macam tak reti bahasa..dengan jalan jalan yang sesak sampai nak parking kereta pun  naik seksa..walaupun pergi dengan rela tapi dah sampai rasa macam terpaksa..parking dekat atas bukit jalan turun naik turun naik sampai badan naik rengsa..nasib baik mama pakai baju selesa..dengan si teruna yang capek lalu mengamuk dah macam anak raksasa..dengan bini popeye yang buat muka dah macam laksa..semua boleh buat mama hilang rasa..hilang selera nak tengok sang layang layang membelah sang angkasa raya..

Oke..sila layan pic dengan suka rela tanpa rasa terpaksa..


Tak boleh naik sebab angin tak ada..yang ada cuma hangin nya mama bini popeye..hu hu hu

Hantu jerangkung bak kata bini popeye


Ini tak tahu apa..macam ikan pari bermata hijau..

Ini tak tahu benda alah apa..

From Japan



Si ikan dan si sotong kot..

Barney in da house..

Merah nya makngah..

Mama n bini popeye yang mengaruk walaupun baru di beli layang layang Dora pengubat duka..
kah kah kah


Oke bai..thank you

5 comments:

~izan~ said...

bestnya dpt amik gmdr dkt2,izan dok jauh sgt smlm,kejap plak tu sbb panas..tp mmg ramai org dan menarik =D

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah...camne boleh lupa nak gi sana erk semalam...padahal dah planning nak pergi from hari sabtu lagi...adeh...

fuh!...mmg now cuaca sangat ler panas...
tp best nyer dpt ambil gambar dekat2 mcm tu....
gambar pun cantik2...tp sayang coz' layang2 nampak cam tak cukup angin jer tu...

Riri Yoorin said...

wow bestnye~ dpt jalan2 main layang2

Mommy 2 Imans said...

izan - wah..u pegi jugak ya? kita pegi kejap je sebab anak dara merengek..heheh..kita duduk jauh gak..tapi encik hubby punya besar gedabak tu boleh ambil gambo yang jauh2 ngat tu..hehe

zanna - a ah..cuaca sangatla panas..tuh la pasal..memang layang2 yang besar2 tak boleh naik sebab angin tak ada sangat..maybe kalau petang angin kuat sikit kot..

riri - heheh..besh memang besh..tapi kalau bawak bebudak bwh umur nie memang payah cikit..merengek je tak selesa..heheh

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh besar2nya layang2 dorg ;-)