Cube Try Test Click...

Thursday, March 17, 2011

Saya Ada Masalah Dengan Budak Ini !

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Oke..saya memang ada masalah dengan sorang budak ini..sapa lagi..kalau bukan bini popeye..
Alkisahnya..dua tiga hari sebelum school break hari tu dia sudah buat hal..hal nya dia mengamuk ngamuk pagi tak nak gie school..alasannya mengantuk la..penat la..nak duduk rumah la..maunya mamanya hangin + pening..sebelum nie memang takde masalah..dia happy je pergi school walaupun agak liat nak bangun pagi..tapi still oke lepas dah masuk keta ..



Yang selalu hantar dia ke school tu atuk dia..ingatkan mungkin dia nak babah dia hantarla that day..itu yang dia mengaruk..jadinya esok harinya babah dia hantarkan..tapi nya..aduhaii..babah dia hantar lagi la sandiwara semasa..mengaruk2 panggil babah..'nak babah..nak babah..'..sabo jer la kan..cumanya dia tak menangis the whole day kat school..kejap je kata teacher dia..lepas dah masuk class..dia oke..cuma pagi tu yang masalahnya..mama pun naik pelik la kan..sebab before this memang takde problem..cuma dua tiga hari before school break tu je..



Jadi esoknya..mama try hantar pergi school..mana tau dia oke kan..tapinya...tapinya...yoOoo..ini budak makin menjadi pulak bila mama hantar..siap melalak sambil pegang kaki tak nak lepas..package lengkap..memang drama queen la kamu bini popeye..dah alang2 jumpa cikgu kelas dia kan..so mama pun tanya apsal la budak nie dua tiga hari nie melalak je..teacher dia cakap last friday tu ada ambulance datang untuk buat demo..jadi ada cam berlakon lakon la sikit..ada yang kena pretend sakit semua la kan..jadinya si bini popeye nie melalak la..tak berhenti henti masa demo tu..after that day la si bini popeye nie menangis bila nak gie school kata teacher..alkisahnyaaa la kan..

Sekarang mama dah kembali pening..school break dah nak berakhir..macam mana kalau bini popeye melalak lagi pagi2..macam mana..? macam mana..?

Aduhaii..

Oke..bai..thank you..