Cube Try Test Click...

Monday, May 9, 2011

My Sunday

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers.

I love Sunday. Macam biasa. Memanjang love Sunday. Sunday means family outing + food food food + more peluh peluhan. Hu hu hu. This Sunday kitaorang tak pergi merewang kat Mall walaupun hajat di hati memang nak merewang ke sana sebab nak menyejukkan badan di musim panas ini. Panasnya memang sampai berpeluh2 sekarang ni. Panas yang macam nie pun boleh buat gelisah tak tentu arah, belum lagi panas api neraka. Subhanallah.



Da kids ajak pergi zoo. Okeyh. Zoo ek? Dah macam takde tempat lain korang nak pergi panas2 gelegak nie. Nak tak nak kena pergi jugak sebab last hari tu dah janji dengan bini popeye. But before pergi zoo apa kata sejukkan badan di Tutti Frutti.. Yeay yeay..


Hantu eskem + benda yang sejuk2 no 1. Walaupun gigi still sengal2 akibat buat fillings hari tu masih ada, tetap gagahkan jugak makan benda2 sejuk nie segala. Bising kang muncung sedepa. Kang sakit gigi meraung tak tentu hala. Itulah bini popeye.


Ini Adam punya. Dia pencinta buahan yang setia. Penuh semangkuk ngan fruits. Pastu mama gak yang dok habiskan. Bab mengecahkan segala serah kat Adam. Eksyen plak tuh nak suap sendiri.


Okey. Sesi tawar menawar sedang berlaku. Si kakak dok mengecek si adik nak tukau suka sama suka. Si adik buat dek aja, si kakak tak putus asa. Tapi bo layan aja dek si adik.


Baju kalau tak kotor time makan bukan Adam lah namanya ya. Mama plak tak bawak baju lebey punye. Pastu berjalan la kamu ngan baju comot segala.


Mood - Happy dapat mengotorkan baju.

Lepas siap2 kat tutti frutti kitaorang gerak gie Zoo. Kali nie demand nak pergi Zoo Danga Bay pulak. Oke layankan. At least Zoo Danga Bay tak berapa panas menyengat sangat. Nanti kalau rajin saya hapdet. Tengah tak ada jiwa nak menguplod gambau disebabkan kepanasan yang sesangat. Heh.

To be continued..*katanya*


Oke bai. Thank You

3 comments:

Fiez Kejora said...

lawak gak tgk karenah anak2 akak ni...jb akak duk area mane?sy tampoi...tmn kemas

Mommy 2 Imans said...

fiez - hehe..akak dok area bandar..dekat kg tarom..dekat2 dengan Johor Specialist..:)

YaYaNsMuM said...

Cute kids...^_^

Neway, Salam perkenalan from yayansmum...