Cube Try Test Click...

Wednesday, August 3, 2011

Pantas Je Masa Berlalu..

Assalammualaikum wbt n salam sejahtera my dear readers..

Pejam celik pejam celik dah masuk hari ketiga umat Islam berpuasa. Sekejap je masa berlalu kan..esok lusa tup tup dah nak raya..Me macam biasalah..setiap hari jiwa kacau nak masak juadah apa berbuka puasa. Semalam ingatkan nak pergi bazar ramadhan cuci mata, tapi tak sempat sebab belum siap masak. Hu hu hu. Kurang sikit pembaziran.

Semalam pun masak simple saja. Resepi campak campak je orang kata. Tapi yang penting ohsem. Hah..Perasan. Bila lagi kan..hak hak hak.

Juadah berbuka hari kedua puasa..

Udang Black Pepper..katanya..

Tak pernah lagi masak udang black pepper ni. Selalunya just ayam n daging. Semalam try buat, not bad jugak lah. Cuba cubalah mencuba. Heh.

Cencaru sumbat sambal

Masa kat kampung mak selalu masak ikan cencaru sumbat sambal. Teringin pulak..tengok tengok ada pulak ikan cencaru..apa lagi..jalankan misi..inilah hasilnya..;P..

Hari ketiga ni tak tau nak masak apa..masih terfikir fikir..mintak mintak tidak end up membeli di bazar ramadhan. hu hu hu..

Oke bai. Thank You

No comments: